Doelgroep

iWALK 2.0 is bestemd voor gebruik bij volgende onderbeen verwondingen
 
Breuk thv de voet, verstuikte enkel, gebroken enkel, achillespees ruptuur, achillespees blessures, eeltknobbels, tiba breuk, fibula fractuur, Jones fractuur, fasciitis plantaris, stressfracturen (onderbeen), onderbeen amputatie, amputatie thv de voet, voet en enkel dislocaties, voetzweren, jogger’s leg, gastrocnemius scheur, …
m.a.w. bijna elke onderbeen letsel is geïndiceerd voor gebruik met iWALK 2.0.
 
iWALK2.0 is totaal niet aangewezen bij volgende letsels :
 
Alle pathologieën hoger dan of van de knie, met name VKB letsels, MCL letsels, patellair lijden, andere knie pathologieën, blessures van de hamstrings, liespijnen, verwondingen van de piriformis, iliotibiale band letsels, blessures van de iliopsoas, voet ulcera bij diabetes patiënten met evenwichtsproblematiek, andere dijbeen of knie letsels.
 
 
Leeftijdsgrenzen
  
Over de jaren heen hebben we geleerd dat de leeftijd op zich niet noodzakelijk beperkingen inhoudt met betrekking tot de functionele vaardigheden van de persoon. De verplaatsings- en bewegingsmogelijkheden variëren sterk van persoon tot persoon. Leeftijdsgrenzen gaan bepalen is zodoende te willekeurig.
De bepalende factor in de vraag of U de iWALK 2.0 kunt gebruiken is dus niet Uw leeftijd maar wel het feit of U al dan niet voldoet aan de richtlijnen zoals beschreven in het hoofdstuk “Voorwaarden”.
Als U op een normale manier kon lopen, zonder evenwichtsproblemen of enige externe hulp voorafgaand aan uw letsel, dan bent u een goede kandidaat voor de iWALK 2.0. Zo hebt U in principe ook het fysieke vermogen om de iWALK2.0 te gebruiken indien U voor uw letsel de trappen op en af kon gaan zonder te moeten rekenen op de leuning voor Uw evenwicht of steun.
 
Diabetici
 
Diabetische voetzweren gaan vaak gepaard met neuropathie, m.a.w. beschadiging van de perifere zenuwen van de voet of voeten. Dit kan gevoelloosheid en verminderde proprioceptie veroorzaken, waardoor de gang en het evenwicht wordt bemoeilijkt.
Als U dus moeite ondervindt om op uw niet-aangetast lidmaat uw evenwicht te bewaren, dan zal U niet in staat zijn om zonder gevaar met de iWALk 2.0 te lopen.
Om dit na te gaan _ bovenop de reeds vermelde qualificaties _ moet U zonder externe hulp proberen het evenwicht te houden door allen maar te steunen op uw niet aangetaste voet…. en dit gedurende 30 seconden.
Maar vanwege de bijzondere omstandigheden van diabetische neuropathie _ vaak ook gepaard gaand met slecht zicht, gevaar van hypoclycemie, etc. _ raden wij U aan contact op te nemen met Uw arts vóór het gebruik van het iWALK 2.0. Als uw diabetische conditie resulteerde in een onderbeen amputatie, gelieve dan de aanvullende richtlijnen hieronder door te lezen.
 
Amputaties
 
iWALK 2.0 wordt steeds populairder als een dagelijks hulp en een voorbijgaand trainingsapparaat voor nieuwe, onder de knie geamputeerden. De enige speciale vereisten zijn dat de lengte van de stomp een minimum van 10 cm bedraagt en dat U uw gewicht kan tolereren op het scheenbeen. Amputaties boven de knie laten het gebruik van de iWALK 2.0 niet toe zonder gevaar.
In geval van recente amputatie : de iWALK 2.0 kan na een amputatie gebruikt worden in de plaats van krukken of een rolstoel. Hierdoor verhoogt U de kans tot het behoud van Uw spierkracht alsook Uw gangpatroon in afwachting van Uw permanente prothese. U kan ook Uw levensstijl handhaven op het ogenblik dat U Uw prothese niet kan verdragen of deze gerepareerd of aangepast wordt.
In geval van chronisch amputatie : iWALK 2.0 excelleert op het verstrekken van handsfree mobiliteit voor die momenten waarop U Uw beenprothese niet kan of wil gebruiken. U kan desondanks wandelen in comfort en stabiliteit. Bijvoorbeeld: U wilt Uw dure vaste prothese niet blootstellen aan water of contaminanten. Aan- en uittrekken van de iWALK 2.0 is sneller dan voor niet-geamputeerden, omdat het niet nodig is om de onderste gespen los te maken daar de voet het onmiddellijk glijden van het onderbeen in de kruk niet zal bemoeilijken.
 
Vereisten met betrekking tot beenlengte
Minimum / Maximum
 
 
Overzicht
 
 
iWALK2.0 kan U de mobiliteit teruggeven, die U verloren hebt als gevolg van het door U opgelopen letsel. Wat het niet kan doen, is U een autonomie schenken dewelke U voor het letsels al niet meer had.
Als U dus na het doorlezen van alle vereisten hebt vastgesteld dat U een goede kandidaat bent, dan is de volgende cruciale stap om onze instructies voor de montage en het eerste gebruik mooi op te volgen. Doe dit, en U zal iWALK 2.0 in alle veiligheid en comfort in een mum van tijd kunnen gebruiken.