FAQ: veel gestelde vragen

• Zal de iWalk 2.0 kruk in mijn geval functioneren? Wat zijn de fysieke beperkingen?

Als U net als de meeste mensen met een verwonding aan het onderbeen voor een langere periode niet op het been mag steunen, dan is het antwoord meer dan waarschijnlijk: JA! Maar de iWalk 2.0, als een alternatief voor conventionele krukken, werkt niet bij 100% van de patiënten. Voordat u de iWalk 2.0 kruk bestelt, gelieve de secties “Voorwaarden” en “Doelgroep” op de website na te lezen.
 
• Komen de mutualiteiten en/of hospitalisatie verzekeringen tussen in de kosten van mijn iWalk 2.0 kruk?

Waarschijnlijk niet. Neem echter contact op met Uw hospitalisatieverzekering om uit te vinden of “krukken en rollator” eventueel onder een rubriek van extra dekking ivm medische apparatuur vallen en zo ja, welk deel van het bedrag zij zullen betalen. Sowieso wordt U een factuur of ontvangstbewijs opgestuurd.
 
• Ik draag een gips/walker. Kan ik dan nog steeds gebruik maken van de iWalk kruk?

Jawel, want de gesp om te bevestigen thv de kuit is net om deze reden extra lang gelaten. Er zijn echter wel enkele dingen die U moet weten:
• De gips mag niet hoger komen dan de knie (een vereiste om met de iWalk 2.0 te lopen is namelijk dat U de knie tot 90° kan buigen).
• De lengte van de kniesteun is ongeveer 30 cm lang. Als de afstand vanaf de voorkant van Uw dij, met de knie in 90°, tot de gips meer dan 30 cm bedraagt, zal de gips dus over de rand van het platform komen. Dit vermijdt dan ook elk hoogte verschil tussen de zone van het onderbeen met en zonder gips ten opzichte van het platform.
• Als een deel van de gips echter op de kniesteun rust, dient U na te gaan of de omtrek van de gips op ongeveer 25 cm van de voorzijde van Uw dij, kleiner is dan 57 cm. Zo ja, dan kan U de iWalk 2.0 gebruiken.
• Door de dikte van de gips, zal de knie vooraan op het steunvlak geen contact meer maken. Om dit te vermijden kan U de leegte opvullen met een klein kussen of een gevouwen handdoek.
 
• Veroorzaakt de iWalk 2.0 pijn aan de knie? M.a.w. kan iemand met arthrose van de knie ook de iWalk 2.0 gebruiken?

Wanneer U steunt op de iWalk 2.0, komt eigenlijk alleen Uw scheenbeen in contact met het knie platform. Normaal gezien wordt er geen druk uitgeoefend op het kniegewricht zelf. Met de knie in 90 graden gebogen, komt de patella regio zelf niet in contact met de kniesteun en zal zodoende ook geen direct gewicht dragen bij het lopen op de iWalk 2.0.
 
• Kan ik trappen op en af gaan met de iWalk 2.0?

Jazeker. Met conventionele krukken trap op en af gaan is gevaarlijk en vermoeiend, maar met Uw iWalk 2.0 wordt dit makkelijker daar U Uw handen vrij hebt om te steunen op de leuning.
 
• Kan ik een korte broek dragen met de iWalk 2.0?

Jawel. De bekleding van Uw iWalk 2.0 is hypoallergeen: het is zowel FDA en CE goedgekeurd om in contact komen met uw huid.
 
• Kan men de iWalk 2.0 ook in zittende houding blijven dragen?

Ja, maar U moet voldoende ruimte voorzien, vermits de steun van de iWalk 2.0 naar voren zal uitsteken. Vermits dit soms een probleem kan zijn, is de iWalk 2.0 zodanig ontworpen dat het op een eenvoudige en snelle manier kan uit en aangedaan worden.